Ginger Lemon Smoothie

Dit is de ideale smoothie voor de eerste lentedagen. De frisse limoensmaak doet denken aan zomer en de gember is tegelijkertijd hartverwarmend. Of je deze smoothie nu ’s ochtends als ontbijt of ’s middags als tussendoortje maakt, dit drankje stuurt je energielevel meteen de hoogte in.

Ook mooi meegenomen: gember en citroen werken verzachtend bij de typische verkoudheid en lichte keelpijn in dit seizoen. En nog meer goed nieuws: gember helpt trouwens ook fantastisch tegen een kater, wat van deze smoothie het ideaal drankje maakt voor de ochtend na een nachtje stappen.

Al wat je nodig hebt voor dit supersnelle blender recept zijn een paar appels, een citroen, limoen, gember en als je wil een lepel esdoornsiroop of honing. Het resultaat is verfrissend en verwarmend tegelijk, friszoet en toch lekker .pittig.
Voor een meer zomerse variant kan je munt toevoegen: heerlijk op een zonnige namiddag. Geniet!


Ginger Lemon Smoothie

ingrediënten: 
(voor 2 personen)
– 3 zoetzure biologische appels, bijvoorbeeld elstar
– 1 citroen
– 1 limoen
– 1 stukje gember (ter grootte van een dobbelsteen)
– 100 ml water
– optioneel: een scheutje esdoornsiroop, naar smaak
– optioneel: verse citroenmelisse of muntblaadjes, om te serveren

bijzondere benodigdheden: 
blender

instructies:
Schil de appels en snijd ze in stukken. Pers de citroen en limoen uit. Schil de gember en snij ze fijn. Doe alle ingrediënten in een blender en blend op smoothiestand tot je een egale smoothie hebt. Voeg eventueel nog esdoornsiroop toe als je je smoothie niet zoet genoeg vindt, of wat water als je smoothie te dik is. Blend telkens even opnieuw zodat alles goed gemengd is. Giet in twee grote glazen en werk af met munt of citroenmelisse.

2 reacties op ‘Ginger Lemon Smoothie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s