Vegan Avocado Vanillepudding

Deze heerlijk smeuïge ontbijtpudding heeft de romige textuur en zachte zoete vanillesmaak van echte vla, maar heeft voor de rest nog weinig te maken met de klassieke puddingbereidingen. Geen (soja)melk of maïszetmeel (dat in de meeste pakjes puddingpoeder zit als bindmiddel), maar wel overheerlijke esdoornsiroop en een supergezond nieuw ingrediënt: avocado! Het mag misschien een beetje vreemd lijken, maar ik kan je verzekeren dat het resultaat je twijfels meteen wegneemt. Bovendien is deze pudding ook nog eens supergemakkelijk te maken met maar vier ingrediënten.

Sinds ik het recept ontdekt heb maak ik deze avocadopudding dan ook best vaak. Zowel als dessert als bij het vieruurtje of voor het ontbijt is deze pudding heerlijk. Ik denk dat ik ze nog het meest prefereer als ontbijtpudding, omdat ze door de avocado best hartig en voedzaam is – en natuurlijk ook een beetje naar avocado smaakt. Ik eet ze met stukjes appel of bessen, zelfgemaakte crunchy muesli, hennepzaad of cacaonibs. Tenminste, wat ik nog over heb nadat ik de andere helft al recht uit de blender gegeten heb.

Als dessert of tussendoortje.
Als dessert of tussendoortje.
avocado3
Als ontbijt met appel, muesli en cacaonibs.

Je kan je pudding ’s avonds maken en in de ijskast bewaren om ’s ochtends een heerlijk koude pudding te hebben, of gewoon bij het opstaan. In vijf minuutjes is je pudding klaar. Al wat je moet doen is een avocado blenden met rijstmelk, pure esdoornsiroop en een vleugje vanillepoeder: en in een mum van tijd heb je een heerlijk ontbijt. De avocado geeft je de nodige energie en voedingstoffen om de dag door te komen en de esdoornsiroop is een overheerlijke en gezonde suikervervanger die je bloedsuikerspiegel beter in balans houdt.

avocadopudding4
Vier ingrediënten voor deze heerlijke pudding.

Als je geen pure maple syrup of esdoornsiroop in je kast hebt staan, kan je ze ook vervangen door neutrale (koudgeslingerde) honing, maar de smaak zal toch net iets minder goed zijn. Ik raad je dan ook absoluut aan om een fles esdoornsiroop in huis te halen. Let wel op dat je de pure siroop koopt, niet gemengd met suiker of glucose- of fructosestroop. Je zal merken dat er verschillende graden zijn: ik gebruik de lichte A-graad omdat die het zachtst is van smaak. De donkerdere C-graad heeft een vollere, zwaardere smaak maar werkt evengoed in de meeste recepten – gebruik er dan een beetje minder van en voeg verder toe zoveel je wil. En ja, ik weet dat esdoornsiroop niet meteen het goedkoopste product is, maar je hebt er vaak maar één of twee lepels van nodig dus je komt normaal gezien wel even toe met een fles (tenzij je zoals mij een lichte verslaving hebt en het in werkelijk alles gaat gebruiken).

Avocado en maple syrup dus, twee van mijn favoriete voedingsmiddelen die deze pudding overheerlijk maken. De rijstmelk kan je ook vervangen door andere plantaardige melk naar keuze, misschien heb je dan iets meer zoetmiddel nodig omdat rijstmelk uit zichzelf nogal zoet is. En vergeet tenslotte het vleugje vanille niet, voor de finishing touch en de typische puddingsmaak.
Vegan Avocado Vanille Pudding

ingrediënten:
(voor 1 tot 2 porties)
– 1 rijpe avocado
– 1 kopje rijstmelk (200 ml) (of plantaardige melk naar keuze)
– 1 el esdoornsiroop (of honing)
– 1/2e tl vanillepoeder

bijzondere benodigdheden: 
– blender of keukenmachine

instructies:
Pel de avocado, haal de pit eruit en snij de avocado in middelgrote stukken.
Doe de avocado in een blender of keukenmachine en voeg er de rijstmelk, esdoornsiroop en vanille bij. Blend voor ongeveer 30-60 seconden tot je een egaal mengsel hebt. Zet de pudding eventueel even in de ijskast om helemaal te laten afkoelen.
Eet je avocadopudding als een origineel dessert of als ontbijt met blauwe bessen, stukjes fruit, hennepzaad, quinoavlokken of zelfgemaakt crunchy muesli.

3 reacties op ‘Vegan Avocado Vanillepudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s